Wie

Hoi ik ben Esther

 

Na jarenlange ervaring in het basisonderwijs, eerst als leerkracht en later als Intern Begeleider en Orthopedagoog besloot ik, Esther Rutte, Orthopedagogenpraktijk Groei en Bloei op te richten.

Vanuit mijn werk op school zag ik vaak dat kinderen en/of hun ouders op school, in hun sociale omgeving en/of thuis vastliepen. Ik wilde deze kinderen graag ondersteunen maar merkte dat ik hier op school vaak niet aan toe kwam.

Al snel na de oprichting groeide Praktijk Groei en Bloei uit tot een kleinschalig, laagdrempelig bedrijf met een breed netwerk aan professionele behandelaars en collega organisaties. Vanaf 2020 ben ik als Orthopedagoog Generalist ook BIG geregistreerd. Inmiddels is praktijk Groei en Bloei uitgegroeid tot een stabiele onderneming met zorg voor haar cli├źnten en samenwerkende partners.

Orthopedagogenpraktijk Groei en Bloei richt zich op hulp en ondersteuning bij een breed scala aan problemen bij zowel kinderen en jongeren als hun omgeving zoals ouders en school. Bij de problematiek van kinderen en jongeren kan gedacht worden aan sociale en emotionele problemen, ontwikkelingsstoornissen, verwerking van traumatische gebeurtenissen, hechtingsproblemen, gedragsproblemen, problemen in de informatieverwerking, angsten en stemmingsproblematiek.

Ook wordt psychologisch en diagnostisch onderzoek afgenomen waaronder o.a. intelligentieonderzoek, onderzoek naar Autisme Spectrum Stoornis en onderzoek naar ADHD.
Veel behandelingen en trainingen kunnen worden gegeven op de school van uw kind. Ook is het mogelijk om, op afspraak, langs te komen voor een gesprek.

De praktijk is gevestigd in:
Het Hooge Huys, Langestraat 116A/B in Alkmaar