Het aanbod

angst

Angst

Iedereen is wel eens bang. Je schrikt bijvoorbeeld van een hard geluid of je voelt je angstig wanneer er een grote blaffende hond op je af komt gerend. Angst is een normale reactie op een bedreigende situatie. De angst waarschuwt jou en je lichaam maakt zich klaar om te vluchten of te vechten.

Angstgevoelens kunnen ook opkomen wanneer er helemaal geen gevaar dreigt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kind bang is om alleen te gaan slapen, in sociale situaties zoals een feestje angst ervaart, een extreme angst voor spinnen heeft of heel bang is in het donker. Deze angsten kunnen steeds groter worden. Zo groot dat je kind bepaalde dingen of plekken gaat vermijden om deze angst maar niet te hoeven voelen. De angst belemmert zo het leven van je kind en van jullie gezin.

Hulp bij angst

Wanneer de angstgevoelens  van je kind niet in verhouding staan tot dat waarvoor hij of zij bang is en deze gevoelens een belemmerend effect op jullie leven hebben, is het mogelijk hier hulp voor te krijgen.

Wanneer u woont in de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Bergen, Castricum of Uitgeest is deze hulp kosteloos na verwijzing van de huisarts of het wijkteam.