De Praktijk

Praktijk Groei en Bloei is opgericht door Esther Rutte. De Praktijk is gevestigd in Alkmaar.

Na jarenlange ervaring in het basisonderwijs, eerst als leerkracht en later als Intern Begeleider en Orthopedagoog besloot ik Praktijk Groei en Bloei op te richten.

Vanuit mijn werk op school zag ik vaak dat kinderen op school, in hun sociale omgeving en/of thuis vastlopen. Ik wilde deze kinderen graag ondersteunen maar merkte dat ik hier op school vaak niet aan toe kwam.

Vanuit praktijk Groei en Bloei kan ik kinderen met diverse problemen ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van (faal)angst, concentratieproblemen of een laag zelfbeeld. Vaak doe ik dit in samenwerking met school. Op deze manier kunnen de kinderen het geleerde meteen in praktijk brengen.

De jeugdzorg voor kinderen tot en met 18 wordt gefinancierd door uw gemeente. Vanaf 1 januari 2018 heeft praktijk Groei en Bloei contracten met de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Uitgeest, Castricum en Bergen.

Veel trainingen kunnen worden gegeven op de school van uw kind. Ook is het mogelijk om, op afspraak, langs te komen voor een gesprek. Per 1 januari 2019 is de praktijk gevestigd in het Hooge Huys, Langestraat 116 A/B in Alkmaar.