Het Aanbod

Leer te durven!

preventieve angst training voor kinderen (8-12 jaar)

Iedereen is wel eens bang. Angst voelen heeft een belangrijke functie. Het is een signaal dat je op moet letten. Maar vaak gaat dit weer over.

Het wordt zorgelijk wanneer je kind zich niet goed ontwikkelt omdat hij of zij te veel dingen niet durft. Angst bij kinderen komt veel voor. Kinderen en tieners vormen de belangrijkste risicogroep voor het ontwikkelen van een angststoornis.

Leer te durven! richt zich op kinderen die vaker angstig zijn. De training kan individueel worden gegeven maar ook in een groepje van 4 kinderen. Tijdens de training leren de kinderen niet-helpende gedachten op te sporen om te bekijken of deze gedachten wel kloppen en om niet-helpende gedachten te vervangen door helpende gedachten. Daarna wordt er een stappenplan gemaakt om de dingen waar je bang voor bent stap voor stap te oefenen en te overwinnen. Ook doen we ontspanningsoefeningen en oefenen we in sterk staan en “nee” zeggen. Wat tijdens de training wordt geleerd oefenen de kinderen thuis met huiswerkopdrachten.

De individuele Leer te durven! training is kosteloos wanneer u woont in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Castricum, Bergen en Uitgeest. Dit omdat de jeugdzorg voor kinderen t/m 18 wordt vergoed door de gemeente. Praktijk Groei en Bloei heeft contracten met deze gemeenten.