Zelf Plannen

Adolescenten met ADHD  hebben vaak moeite zich te concentreren in de les, laten uitstelgedrag zien bij het maken van huiswerk, zitten vaker op een lager niveau en halen lagere cijfers dan ze zouden kunnen en verlaten vaker voortijdig school dan hun leeftijdsgenoten zonder ADHD.

Zelf Plannen is een training gericht op jongeren met ADHD die op de middelbare school zitten. door middel van cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering leren zij gedurende 8 wekelijkse sessies hun school- en huiswerk beter plannen zodat zij minder problemen ondervinden van hun ADHD-kenmerken en meer positieve ervaringen opdoen. Voor ouders zijn er 2 oudersessies waarin zij uitleg krijgen over het programma.

iedere sessie wordt een nieuwe strategie geoefend om te leren plannen en organiseren. Er wordt gewerkt aan de hand van een werkboek.

De training Zelf Plannen is effectief volgens goede aanwijzingen volgens het NJI

Binnen het basisonderwijs is de training Zelf Plannen minder geschikt omdat daar nog geen huiswerk wordt gegegeven. Uw kind kan dan beter de individuele training Beter bij de les volgen